Besök världens bästa restauranger

Gillar du att besöka nya platser och testa ny mat? Är nya smakupplevelser en viktig del av din resa? Då tänkte vi tipsa dig om vart du finner världens bästa restauranger. Dessa har alla blivit utsedda av experter och uppfyller alla de krav som en professionell restaurang bör ha. Men restaurangerna är heller inte något att besöka för den som vill spara pengar. Man får vad man betalar för och hos dessa ställen serveras du världens bästa mat. 

På plats nummer 1 finner vi Osteria Francescana. Denna restaurang ligger kanske inte helt oväntat i Italien. Restaurangen ligger i staden Modena och här kan du njuta av unika maträtter som liknar konst. Den mat som serveras kommer att väcka alla sinnen till liv. Du kommer att bjudas på en smakupplevelse utöver det vanliga samtidigt som dina ögon kommer att njuta av det visuellt vackra upplägg som det bjuds på. Exempel på rätter att beställa in : Fem år av parmiagiano Reggiano i olika former och temperatur. Ravioli av lök, gåslever och tryffel. Hummer i dubbla såser, både syrlig och söt.
osteriafrancescana 5

För att besöka plats nummer 2 så får vi flyga vidare till Spanien. El Celler de can Roca har legat högt upp på listan under flera års tid, och det med all rätt. Denna restaurang ägs av tre bröder som alla varit väldigt passionerade av mat under större delen av sitt liv. Här bjuds på matiga kreationer du garanterat aldrig har stött på förut. Är du dessutom intresserad av att lära dig mer om deras matlagning så kan du besöka deras hemsida för att beställa hem någon av deras böcker. Exempel på rätter att beställa är : Truffled Brioche. Cherry soppa med muscovado-rökt ål med bittermandel och ingefära glass till. Citronmoln.
cellardecanroca

Sist men inte minst så finner vi Eleven Madion park på plats nummer 3. För att besöka denna restaurang så måste du lämna Europa och ta flyget ända till New York. Här kan du avnjuta din måltid i en riktigt lyxig miljö. Man känner sig nästan som en kung eller drottning när man blir serverad de utomordentligt smakfulla rätter som restaurangen bjuder på. Deras meny varierar och anpassar sig efter årstiderna. När du gör ett besök kan du även välja att beställa in deras avsmakningsmeny för säsongen. Denna består av 8-10 rätter som består av några fasta specialrätter samt några valfria. Priset för denna är $295 per person.
elevenmadisonpark 4

En bra grej att tänka på när du ska boka dina resor för att besöka dessa restauranger är att reservera bord i tid. Hos restauranger som dessa så behöver du oftast boka bord flera månader i förväg för att få en plats. Glömmer man bort detta så kan resan sluta i en besvikelse.