Klara dig med endast handbagage, packa smart!

Om du vill underlätta din resa är det smart att endast ta med sig handbagage. Det kan vara en utmaning på vintern eftersom vinterkläder tar betydligt mer plats. Under vår och sommar är det dock möjligt. Genom att banta ner din packning går det att klara sig med endast en kabinväska. Ta del av våra tips för att packa så smart som möjligt.

Investera i smarta resestorlekar

De flesta företag gör smarta små resestorlekar av sina produkter. De flesta av dessa är under 100 ml så du enkelt kan ta dem genom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Det gäller allt från krämer till schampo och balsam. Du kan lätt få tag i bra produkter även om du har lockigt eller känsligt hår. Testjakt har dom bästa schampona för lockigt hår i mindre storlekar. Det är ett bra ställe att börja på.

Res i kläderna som tar mest plats

Ytterligare ett tips som vi vill dela med oss av är att resa i de kläder som tar upp mest plats i väskan. Det kan till exempel vara en tjocktröja och ett par jeans. Du kan även tänka så när det gäller skor. Du sparar även mycket plats i väskan om du rullar plaggen istället för att vika dem. Idag finns det också smarta packpåsar som tar mindre plats i väskan.

Kolla upp vad som gäller för din specifika flygplats

När du reser med enbart handbagage är det viktigt att du kommer igenom säkerhetskontrollen utan problem. Du vill inte behöva kasta delar av din packning för att de inte är godkända att ha med sig. Därför är det viktigt att kolla upp vad som gäller för ditt specifika flygbolag och flygplats. Reglerna kan nämligen skilja sig från flygplats till flygplats.

Se till att du kan tvätta för hand

De flesta packar alldeles för mycket kläder när de inte har några möjligheter att tvätta. Det finns dock en enkel lösning på detta. Istället för att packa för mycket kläder kan du bara packa ner några påsar med handtvätt. Då kan du snabbt tvätta upp några plagg så länge du har tillgång till varmvatten. Det kommer också att spara dig mycket plats i ditt handbagage.

Skriv en packlista innan du börjar

Ju mer organiserad du är desto lättare kommer det vara att packa. Därför kan du alltid börja med att skriva en packlista. Då får du en bra överblick av vad du ska ha med dig. Om du inte vill skriva din packlista för hand kan du ladda ner en app. Då är det inte lika stor risk att du tappar bort listan. Tänk också på att investera i en bra och hållbar resväska. Märket Samsonite är kända för att göra riktigt bra resväskor, bara för att nämna ett exempel.  

Fundera över om du vill ta med dig något hem från resan

Det är väldigt vanligt att man vill ha med sig någon typ av souvenir hem från resan. Många gillar också att shoppa när de är på resande fot. Då måste du tänka på att ha lite plats över i väskan så att du kan packa ner det du köper. Väskan bör alltså inte vara proppfull när du åker iväg. Fundera över vad du kommer köpa på resan och se till att det finns tillräckligt med plats.

Glöm inte att packa ner dina mediciner

Något som du alltid bör ha i handväskan oavsett om du har en resväska eller inte är dina mediciner. Annars kan du få stora problem om väskan kommer bort. Vissa mediciner kan dessutom vara svåra att få tag på i utlandet. Det är också bra att ta med sig ett recept eller läkarintyg så att du inte får problem på flygplatsen. Annars finns det risk att dina mediciner blir beslagtagna när du ska igenom kontrollen.