Roliga kortspel att spela under semestern

Även om resor är otroligt spännande, så finns det oftast situationer då man behöver döda tid, om det så är i väntan på ett flyg eller när man är vid stranden. Visst kan man scrolla genom sociala medier, men saknar man internet, eller helt enkelt vill vara social, så är kortspel ett betydligt bättre sätt att fördriva tiden på.

Det finns otroligt många olika kortspel man kan spela när man reser, antingen ensam eller tillsammans med andra. Så om du letar efter ett eller flera underhållande kortspel att spela under semestern har du kommit helt rätt. Fortsätt läsa för att ta del av våra bästa tips på kortspel för resenärer!

Patiens

Patiens är en kategori av kortspel som går ut på att sortera korten enligt vissa regler. För det mesta är endast två utfall möjliga, det vill säga att man vinner eller förlorar. Gentemot många andra kortspel är patiens ett spel man kan åtnjuta ensam, vilket är fördelaktigt för dig som reser solo eller helt enkelt är trött på ditt resesällskap. Det finns olika varianter av patiens och de kan spelas med en traditionell kortlek, även om det är vanligast att spela patiens genom sin dator.

Damen

Damen är ett roligt kortspel som passar för familjer eller vängrupper. Det är lätt att lära sig och man behöver inte annat än en vanlig kortlek. Målet med spelet Damen är att försöka få så få poäng som möjligt. Damer är värderade noll poäng, varav ess är värda en poäng och sedan är resterande kort värda sitt nominella värde. Roligast är det att ge ett poäng till vinnaren efter varje avslutad omgång och fortsätta spela Damen tills en av spelarna når fem poäng eller liknande.

Finns i sjön

Finns i sjön är en klassiker när det kommer till svenska kortspel. Det har förgyllt de allra flesta individers barndomar, men det är minst lika underhållande i vuxen ålder! Finns i sjön går ut på att försöka samla på sig så många fyrtal av kort som möjligt genom att fråga andra spelare om kort som man behöver och/eller plocka upp kort från “sjön”, alltså högen. Även detta är ett väldigt enkelt spel att lära sig vilket gör att det passar även för knattarna.

Skitgubbe

Skitgubbe är ett nervpirrande kortspel som handlar om att vara den första som blir av med sina kort. Här är korten värderade annorlunda gentemot andra kortspel, då tvåan sänker korten på bordet och tian vänder bort högen. Siste man kvar i spelet blir Skitgubben!