21 saker att tänka på när du packar

Att packa inför en resa är alltid svårt. Man vet aldrig ifall man fått med sig allting man behöver och när man väl har anlänt har man alltid packat för mycket men ändå alltid lyckats glömma nå. Här är 21 tips som kan hjälpa dig att packa inför resan.

1. Gör en lista

Det kan låta väldigt tråkigt att skriva ner en lista med allt du behöver men det kan vara lösningen för att du inte ska få en stressfull semester. Försöka att begränsa ditt bagage och kom ihåg att skilja på dina värdefulla saker från de mindre nödvändiga.

2. Glöm inte första hjälpen kit

Att bli sjuk är ingen höjdare när du är på semester. Det är dock väldigt vanligt att någonting inträffar under din semester, kanske att någon blir sjuk, magbesvär, huvudvärk, listan fortsätter och fortsätter. Så packa med medicin för alla saker ni kan tänkas drabbas av från landet ni reser till. Detta är ett väldigt bra tips då medicin kan vara väldigt svårt och dyrt att få tag på utomlands.

3. Begränsa dina vätskor

Ifall du har varit och rest förut så borde du veta att man inte får ta med någon slags av vatten förbi flygplatssäkerheten. Det du får ta med i handbagaget är vätskor i återförslutningsbara plastpåsar och får högst innehålla 100 ml. Ifall du har tänkt ta med dig någon sorts vätska, lägg det i din incheckade resväska för att inte få det borttaget i flygplatssäkerheten.

4. Namntags är hjälpfulla

Många resväskor kommer med namntags monterade. Dessa är väldigt bra att du skriver ditt namn och adress på utifall att du eller flygbolaget tappar bort ditt bagage. Ifall det tappas bort och du har ett namntag så kommer du tillslut att få ditt borttappade bagage. Utan ett namntag kan det vara väldigt svårt att hitta ett bagage som hamnat fel.

5. Följ reglerna för ditt bagage

Alla flygplatser har restriktioner på hur mycket ditt bagage får väga, vanligtvis är det 23 kg. Väg alltid ditt bagage innan du far till flygplatsen. Ifall du har mer än 23 kg så kan du antingen bli tvungen att betala extra pengar för att ta med bagaget eller slänga vissa saker du hade tänkt ta med dig. Överpacka inte din resväska!

6. Spara plats för inköp

När du väl packar se alltid till att ha plats för fler saker. Vanligtvis kommer man hem med fler saker än vad man tog med sig. Så se till att spara plats för souvenirer!

7. Skor

Vilka skor ska du ta med dig och hur många? Denna fråga är väldigt vanlig och svaret varierar på vart du ska fara. Ta med dig 3 par skor för olika ändamål.

8. Smink

Försök att hålla kosmetiken till ett minimum. På de flesta ställerna hittar du världskända märken överallt. Genom att göra detta slipper du öppna din resväska och se att allt är täckt av läckt vätska.

9. Packa kläderna smart

Många har olika sätt att packa deras kläder på. Vi rekommenderar dock att du rullar ihop dina kläder. De tar helt enkelt mindre plats och kläderna skrynklar mindre.

10. Värdesaker

Utifall att ditt bagage kommer fel så är det alltid smart att packa ner alla värdesaker du kan i handbagaget.

11. Adapter

Köp en adapter innan du reser! Adapter kostar väldigt mycket på flygplatser och det kan vara svårt att hitta i vissa länder.

12. Packa rätt kläder

Du kanske vill ta med en dräkt eller mask du tycker är jätterolig. Vanligtvis kan du köpa maskeraddräkter överallt och dessutom så tar det mer plats. Försök att packa ned vanliga kläder och ett plagg för en finare utekväll.

13. Skydda känslig packning

Ifall du ska ta med dig ett glas, tallrikar eller någonting i porslin se till att vira in det i bubbelplast eller mellan dina kläder. Det bästa stället att lägga allt känsligt är i mitten av bagaget där det kan ta minst skada.

14. Packa kläder i grupper

Detta betyder att du lägger t-shirts med t-shirts, byxor med byxor o.s.v. Detta gör så att det är enklare att hitta det du letar efter samt att det blir enklare att packa upp när du kommer fram.

15. Packa med reservkläder i handbagaget

Detta är någonting som är väldigt smart. Packa ner några extra underkläder och kläder i handbagaget utifall att ditt bagage försvinner eller hamnar fel.

16. Kolla upp vädret

Kolla upp vädret dagen innan du far och packa ner kläder som passar för det väder det kommer bli.

17. Ta inte med någonting vasst

Ta inte med någonting vasst som en nagelfil på flyget. De är förbjudna och flygplatsarbetare kommer att ta det ifrån dig.

18. Packa det viktigaste längst upp

Se till att packa ner det du tror du kommer behöva kort innan landning högst upp i bagaget. På detta sätt kan du snabbt ta fram det efter landning.

19. Handdukar

Innan du packar med handdukar bör du höra av dig till ditt semesterboende och se ifall de erbjuder handdukar. Packa därefter.

20. Flygplatsens säkerhetskontroll

Det är vanligt att du måste klä av dig inför säkerhetskontrollen på flygplatsen. Kom ihåg att ta av dig smycken, bälten, jackor och alla andra metallvaror du har med dig.

21. Glöm inte det viktigaste

Kom alltid ihåg att packa ner det absolut viktigaste du behöver för att kunna resa. Dubbelkolla alltid att du har med dig ett giltigt pass och dina pengar!

 

Följ dessa tips och njut av din stressfria semester!