Ett besök i Nice

Nice är Frankrikes femte största stad och en av Europas äldsta turistorter. Staden präglas av färgsprakande marknader, en livlig hamn och turkost vatten tillsammans med en kosmopolisk atmosfär och det lugna strandlivet. Inte konstigt att Nice har miljoner besökare varje år! Även om de rika och berömda samlas här så finns det otroligt mycket att se och upptäcka. Vi har samlat 5 saker du bör göra om du besöker Nice.

nice-france-travel-beach-french-riviera-summer-05

Promenera på des Anglais
Den berömda strandpromenaden är en av de mest populära delarna av Nice. Runt den kilometerlånga grus och klapperstensstranden är det alltid fullt med liv och rörelse. Vare sig du vill ut på en joggingrunda, ta dig ett dopp eller sitt och kolla på folk så är des Anglais det perfekta valet. Strandpromenaden är kantad av palmer och fina gamla hus med en utsikt över havet. Det finns även en del uteserveringar och små caféer där man kan njuta av en god glass eller kopp kaffe innan man beger sig vidare.

Gå till Cote d’Azur Observatory
Nice är beläget på så sätt att de har fantastiska berg och hav och för att se det på en högre höjd är det värt att besöka Cote d’Azur där man får uppleva den spektakulära utsikten över staden. Besöken gör man med en professionell astronom vilket blir en upplevelse för sig, det är dock inte varje dag de öppnar domen så kolla detta innan du beger dig iväg. Detta är ett internationellt center för forskning om olika fysikvetenskaper, observatoriet grundades 1879 där Gustave Eiffel designade domen.

Se fotbolls EM
Fotbolls Em 2016 kommer hållas i hela 10 städer i varav en av dem är Nice. Arenan heter Allianz Riviera och ingick ett sponsoravtal med försäkringsbolaget Allianz som sponsrar flera arenor runt om i världen. Dryga 35 000 åskådare ryms och  Allianz Riviera kommer invigas för EM när Polen – Nordirland spelar sin första match, lite mer intressant är kanske den 22 juni då Sverige spelar här mot Belgien. Är du intresserad av de andra spelstäderna som kommer presentera UEFA Euro, se här: http://fotbollsem2016.com/spelstader/.

Besök gamla stan Vieux Nice
Den gamla stadsdelen la vielle ville är en otroligt härlig samlingspunkt med ett folkliv in på småtimmarna. Vieux Nice breder utsig med sin charm öster om Place Masséna och Boulevard Jean Jaurés. Här kan man besöka vackra torg och de små gränderna med 16 och 1700-tals hus. Något udda butiker med krimskrams varvas med trevliga caféer, delikatessaffärer och barer med lokala specialiteter.

Besök Palais Lascaris
I hjärtat av Gamla Stan ligger detta lilla 1600-tals palats som var en privatbostad för rika familjer ända fram till den franska revolutionen. På bottenvåningen finns ett bevarat apotek från 17020-talet fortfarande med dekorativa pillerburkar och krukor och tar du dig upp på andra våningen på den mastiga marmortrappan möts du av stilfulla möbler och konstverk. Den egendomliga sneda dörren är även specialkonstruerad för att kunna stänga sig själv!

Nice är en perfekt destination för dig som vill kombinera sol och bad med kultur och shopping. Vill du veta mer om vilka hotell som rekommenderas eller hur du enklast planerar din resa kan du läsa mer här