Resa med barn

Oberoende om man flyger med ett barn för första eller sjätte gången är det alltid nervöst. Reseportalen har dock samlat information som minskar på nervositeten och tar upp vilka åtgärder som kan bespara onödig oro. För det första kan man trösta sig med att man alltid kommer fram, även om det kan kännas övermäktigt att flyga med ett barn.

Orosmomenten kan börja redan på flygplatsen, men så länge man som förälder håller sig lugn brukar det gå riktigt bra. Genom att komma till flygplatsen i god tid kan man anpassa takten efter barnet och strosa omkring om barnet så önskar. Vad gäller packningen skall man komma ihåg att det mesta faktiskt kan köpas i andra länder. Man kanske inte lyckas hitta samma märke, men det finns garanterat motsvarande produkter. Ekologiska blöjor kan det emellertid vara svårt att hitta om barnet har känslig hy. I såna fall kan man pröva på andra alternativ hemma för att se om barnet reagerar.

Hotell har ett flertal fördelar såsom barnpassning, rumsservice och färdiga måltider. Men om man istället hyr en lägenhet kan man skapa en mer hemlik känsla. En stor fördel med hyreslägenhet är att man själv kan tillaga måltider om barnet har allergier. Annat man bör tänka på när man bokar boendet är tillgänglighet till hav eller pool. De flesta småba2007_report_child_planern tycker om att vara på stranden, men det finns självfallet de som avskyr det. För att vara på säkra sidan lönar det sig att välja ett ställe med en pool i närheten. I en pool kan de minsta såväl kyla ned sig som plaska runt, samtidigt som området vanligtvis är bevakat så att föräldrarna kan luta sig tillbaka.

Slutligen det som oroar nästan alla föräldrar; att man skall tappa bort barnet. Många väljer att ”märka” sitt barn genom att fästa en lapp med telefonnummer och namn på tröjan. På så sätt kan man bekymmersfritt kontakta föräldrarna om något skulle hända. Är man villig att investera i en GPS-navigator finns särskilt framtagna produkter för att spåra barn.