Tågluffa i sommar!

resportalen

Sommaren närmar sig och vädret gör oss med ens mer sugna på att röra på oss och se oss om! Kanske har du svårt att bestämma dig för ett enda resmål, eller så vet du exakt var du vill resa men har inte tid eller ekonomi till det just denna sommar. Om du ändå känner att du har några dagars semester som du vill spendera på att resa någonstans, vill vi absolut tipsa om att åka iväg på en tågluff!

Att tågluffa erbjuder en hel del fördelar: 

  • Flexibelt – Åk när du vill, stanna hur länge eller hur kort du vill. Ändra resplanerna mitt i natten och ta nattåget och vakna upp i Barcelona istället
  • Tidseffektivt – Att tågluffa kräver inga veckolånga semestrar. Se halva Europa på några dagar!
  • Ekonomiskt – För en relativt liten peng får du ditt Interrailkort som tar dig var du vill under dess aktuella tidsperiod. Köp bara tillägg för nattåg eller speciella platser.
  • Hälsosamt aktivt – Bestäm själv var och hur du vill lägga ribban; ta taxi till hotellet från tågstationen eller låt apostlahästarna leta dig fram till ett trivsamt vandrarhem på någon mysig, stökig eller undangömd gågata.
  • Socialt – Det är nästan omöjligt att tågluffa och resa som en backpacker utan att träffa andra trevliga människor! Speciellt under sommarhalvåret är Europa tätt av tågluffande människor. Passa på att vara en av dem!

En annan fördel är att det inte behöver kännas lika obehagligt att resa själv. Tanken på att åka till en resort kan för många kännas obehagligt, då du själv måste söka dig ut i staden och det är lätt att inte vara så äventyrlig på egen hand. Åker du på en tågluff själv har du ingen fast punkt och du är näst intill tvungen att röra dig vidare, och detta är inga som helst problem med tåg!

Självklart behöver du inte åka själv, på en tågluff åker ni enkelt flera personer i en grupp. Och har ni olika resmål ni vill besöka är det enkelt att dela på er för en dag eller två och sedan mötas upp i en Europeisk storstad någon dag senare. Detta passar även bra om du och dina vänner har olika semesterdagar, men ändå vill åka utomlands ihop. Åk några dagar tidigare, eller senare, än dina kompisar och möts upp på vägen och spendera några dagar ihop – när du tågluffar finns bara möjligheter!

reseportalen4

Interrailkort 

Med Interrailkortet reser du med tåg via de flesta tågoperatörerna inom Europa. Interrailkortet köper du enkelt via Interrail, där du får välja mellan olika alternativ för hur lång period ditt kort skall gälla och hur många dagar av dessa som du vill åka tåg på. Välj själv om du vill kunna resa varje dag, eller endast ett visst antal dagar under din resa – om du vet att du vill stanna längre i varje destination.

Interrailkortet är även ett bra alternativ om du vill ha möjligheten att resa inom ett specifikt land. Då är det Interrail – One Country Pass som passar dig bäst. Här får du obegränsat med resor inom ditt valda land, vilket ger dig en unik möjlighet att djupdyka i ett land, utan att behöva krångla med att hyra en bil eller liknande. Ta bara tåget. Hos de få operatörer som inte ingår i Interrail får du i regel rabatt på biljetten hos dessa. Som innehavare av ett Interrailkort får du även tillgång till en hel del specialerbjudanden på andra färdmedel, vad sägs om att till exempel kunna ta färjan mellan Italien – Grekland, helt gratis?

Att färdas med tåg ger dessutom möjligheten att se så mycket mer av landet du befinner dig i, oavsett om du väljer att resa över hela Europa eller i ett enskilt land. Resan är målet, som de säger, och det stämmer otroligt bra när det kommer till att resa via tåg.