5 dyra misstag du gör när du bokar!

 

misstag vid bokning av resor

Visst är det alltid lite spännande att boka en flygresa på nätet? Det finns mycket som kan gå fel och det är oftast hyfsat stora summor man hanterar. Vi kommer här att lista 5 vanlig misstag som gör din resa mycket dyrare än vad den ska vara.

1. Du betalar resan för dina kompisar

Detta är nog det vanligaste. Många väljer att boka tillsammans och även att en person betalar för alla biljetter. Detta är inte bra eftersom kontokortets eventuella avboknings– och bagageförsäkring gäller endast för resenärer som bor i samma hushåll som korthavaren. Blir din kompis sjuk eller inte kan följa med får din kompis inga pengar tillbaka.

2. Du betalar för en onödig försäkring eller service

När du väl ska göra din bokning så dyker det oftast upp en hel del olika försäkringar som du kan lägga till för en extra slant. Dessa kan vara helt onödiga. Ett exempel är reseförsäkring. Detta brukar resebyråer alltid sälja innan du är färdig med bokningen. Har du däremot en hemförsäkring så brukar reseförsäkring ingå i denna. Avbeställningsskydd är ett annat exempel. Detta brukar oftast ingå i försäkringen på ditt betalkort. Kolla därför igenom vilka försäkringar du har innan du betalar för något på en resebyrå.

3. Du kollar inte olika flygplatser

Ska du resa till en stor stad? Ifall storstaden har flera flygplatser kan det vara bra att du kollar allihop. Vissa kan vara mycket billigare än andra men dubbelkolla bara vart flygplatsen är. Du vill inte hamna allt för långt bort från ditt hotell.

4. Du antar att bagage ingår i priset

Detta är väldigt viktigt. Innan du ska betala för resan borde du dubbelkolla så att bagageavgiften ingår i bokningen. Missar du det här och måste betala bagageavgiften själv kan det bli en dyr extra avgift till din resa.

5. Du kollar inga biljettreor eller specialpriser

Flygbolagen fungerar som vilken affär som helst. De brukar sänka priserna på resor då och då för att kunna annonsera riktigt prisvärda resor. Det är därför en bra idé att kolla igenom vilka specialpriser eller kampanjer / reor som finns tillgängliga. Detta kan vara väldigt enkelt att missa dock. Men ifall du prenumererar på nyhetsbrev från flygbolag kommer du aldrig igen att missa ett erbjudande!

Där är de vanligaste misstagen som kan göra din resa dyrare än vad den behöver vara. Vi hoppas att våra tips kommer att hjälpa dig boka din drömresa till ett bättre pris!