Använd kredit på resan

Att resa är minst sagt fantastiskt, att uppleva kulturer och se världens främst sevärdheter på nära håll. Det spelar egentligen ingen roll vad du har för ekonomisk bakgrund, personlighet, utbildning eller erfarenhet. Alla kan resa och det är väl det bästa, eller kanske är det att det finns otroligt många hörn i världen att upptäcka. Man åka iväg över en hel till en pulserande stad eller ut till en stuga i skogen. Man kan också resa under ett helt år eller längre, för att verkligen leva i landet som man reser runt i. Det finns bara en gemensam nämnare för resenärer och det är:

“There are no foreign places.  It is the traveller only who is foreign.” Robert Stevenson

travel

Men tyvärr finns det saker som kan ställa till det på resan och det är något som man vill undvika, såklart. Något som alltid är lite känsligt är pengarna och något som också är det vanligast att bli snott. Att blå rånad eller att någon tar en av sina värdesaker är en stor faktor till förstörd semester och det finns saker som förbereder dig inför detta. Skippa kontanter och sedlar, det finns nya möjligheter för dig att ha en stadig back-up som kort och istället för kreditkort kan man också köra på kreditkonto.

Vad är skillnaden med ett kreditkonto?

Enligt Sverigekredit är skillnaden på ett kreditkort och ett kreditkonto är att det sistnämnda är ett digitalt. Det betyder bland annat att det finns ligger ett vilande kredit som man kan använda när man väl behöver det. Du kan direkt hitta krediten hos långivaren istället för att behöver strula med att trycka, skapa och ordna med själva kortet. För att nå pengarna som ligger vid kredit kan du antingen logga in till långivaren eller använda din mobiltelefon för att där välja hur mycket du vill överföra.

Fördelar med kreditkonto?

En fördel med att ha ett kreditkonto är att det ju inte finns fysiskt. Är man rädd att bli rånad eller få saker stulna är det perfekt att ha ett kreditkonto, har man istället ett kort måste man genom gå en rad procedurer för att först spärra kortet. Det kan ta tid och det finns ingenting som garanterar att det är hundra proccent tryggt, det kan vara någon som hinner före och då står fortfarande du för kostnaden.

Något annat som är riktigt bra, som sajten anger är att du själv bestämmer när du vill använda kontot och det kan vara en back-up utöver det vanliga. Såväl som om du skulle blå rånad eller om du skulle skada dig och behöver vård. Det finns alltid pengar där men inte direkt i handen vilket gör att du kan hålla dig till din eventuella budget. Kreditkonto har vanligtvis även längre ränta, du kan enklare använda tjänsten via din mobiltelefon och du bestämmer själv din månadskostnad. Det gör att du kan spara pengar och resa till din drömdestination!

resa med kreditkort

Även om kreditkontot funkar precis som kreditkort har du en chans att slippa hantera ytterligare ett kort i plånboken, och det kan vara skönt på resan medan du har exakt samma trygghet. Vare sig du vill ha ett konto eller kort från en långivare ska du fortfarande strunta i onödiga buntar kontanter, det är något som lockar till sig tjuvar.