Världens sämsta flygplatser

resportalen-sämsta-flygplatser

Vi har många varit med om mardrömmen att tappa bort en väska på en flygplats i ett stressigt flygbyte. Det kan vara slumpen, men det finns dock vissa flygplatser runt om i världen som är betydligt sämre än andra, sett till standard. Webbsajten som sammanställd detta har kollat på resenärers betyg när det kommer till hur flygplatsen är uppbyggd. Finns det gott om sittplatser, finns det restauranger, butiker och är det en trevlig atmosfär att gå igenom? Men har även kollar på hur ankomsthallarna ser ut, och hur personalen på flygplatsen har bemött sina resenärer. Man har även kollar på hur mycket baggage som försvinner och återlämnas, samt närhet till städerna.

Den absolut sämsta flygplatsen som blev framröstad var Port Harcourt International Airport som ligger strax utanför staden med samma namn i södra Nigeria. Denna flygplatsen har länge varit okänd för korrupta flygplatsarbetare och en byggnad som håller på att kollapsa. Den har blivit stängd många gånger för reparationer, men har sedan öppnats igen och har sedan 2012 hållits öppen. Detta är första året som flygplatsen blir krönt till den sämsta, förhoppningsvis också det sista?

Topplistan enligt listan:

  1. Port Harcourt International Airport (Nigeria)
  2. King Abdulaziz International Airport (Saudi Arabien)
  3. Tribhuvan International Airport (Nepal)
  4. Tashkent International Airport (Uzbekistan)
  5. Simon Bolivar International Airport (Venezuela)
  6. Toussaint Louverture International Airport (Haiti)
  7. Hamid Karzai International Airport (Afghanistan)
  8. Tan Son Nhat International Airport (Vietnam)
  9. Benazir Bhutto International Airport (Pakistan)
  10. Beauvais-Tille International Airport (Paris)

Självklart finns det även väldigt bra flygplatser, vilket vi kommer gå igenom i framtiden. Även världens farligaste flygplatser ska nämnas och de mest aktiva. Så håll utkik för vilka flygplatser du ska undvika, och besöka!