Avstånd under Fotbolls EM 2016 i Frankrike

resportalen-frankrike

Många svenskar kommer under sommaren 2016 bege sig mot det Franska fastlandet för att besöka fotbolls-EM år 2016. Sverige som i ett sanslöst kval slog ut Danmark och själv tog sig vidare till EM kommer alltså att spela i sommar. Detta innebär självklart att tusentals svenskar kommer att vallfärda ner till landet av Champagne, mode och fotboll.

Mästerskapet hålls i 9 olika städer runt om i Frankrike, och det vi tänkte kolla på idag är just hur långt det är mellan dessa städer. Många svenskar kommer att flyga ner till Frankrike, medan andra väljer att ta bilen för att under mästerskapet kunna följa Sverige. Sveriges tre inplanerade matcher går mot Irland, Italien och Belgien.

Vår första match mot Irland spelas den 13 juni på Stade de France i Paris kl 18.00. Vår andra match som går mot Italien spelas dock i Toulouse, en Fransk stad i sydvästra delen av landet. För att ta sig från Paris till Toulouse så finns det givetvis många olika alternativ. Flyg går självklart flera gånger om dagen från Paris olika flygplatser och tar runt en timma drygt. Ska du köra bil så får du räkna med att ha cirka 6 och en halv timme över för att ta dig de 67 milen sydväst till Toulouse. Tåg är väl utbyggt i Frankrike och mellan 5-6 timmar tar det dig till Toulouse. Känner du dig pigg i benen kan du slänga dig på cykeln vilket tar cirka två dagars cykling.

Den tredje matchen mot Belgien spelas dock på en helt annan plats av landet, nämligen i kuststaden Nice på Franska Rivieran. Nice ligger cirka 56 mil öster om Toulouse, och det tar dig som kör bil cirka 5 och en halv timme att ta dig dit. Nice som ligger invid microstaten Monaco går självklart att nå med flyg som tar knappt en timma, eller via tåg som tar drygt 6 timmar. Cyklen tar i detta fallet cirka 1 dag och 7 timmar.

Som du hör är det otroligt stora avstånd mellan platserna där Sverige kommer spela sina matcher, och det kan därför vara bra att veta hur du ska ta dig mellan städerna då det tar sin tid. Vi hoppas du har fått en inblick på hur du kan ta dig mellan städerna och att du får trevligt väder på resan!