Resa till Kuba 2016

reseportalen-kuba

Svenska folket har börjat blicka runt efter nya resmål då Thailand, Kanarieöarna och Grekland börjar bli ganska långtråkigt enligt många. En bubblare som dock börjar komma upp till ytan under 2016 är en av öarna i Karibien, nämligen Kuba.

Kuba har länge varit ett av de säkrare resmålen men har ändå varit en aning tabu och inte många Européer reser dit vilket gjort att den originella känslan av landet fortfarande sitter i benmärgen. I och med att Kuba och Amerika har återupptagit sina politiska kontakter så har vi dock sett en ökning av resande Européer till Kuba. Kanada är ett land som länge har haft Kuba som ett av sina främsta resemål, mycket beroende på närheten såklart, men även på grund av att det inte exploaterat som många andra länder i världen är. Många börjar nu inse detta och vill smaka på det riktiga Kuba innan internationella företag kan ge sig in i smeten och börja globalisera landet.

Kuba är idag ett land fyllt av historia, museum, musik men även en natur som anses vara en av den bästa i Västindien på sina håll. Med kristallklart vatten och härliga korallrev så är det en drömplats för dykare och snorklare. Det negativa med Kuba idag är att det är ganska dyrt att resa dit från Europa, men förhoppningsvis kommer priserna att sjunka något nu när turismen även ökar. Från Sverige går det att flyga från Stockholm och Göteborg, ofta med ett byte i London, Paris, Amsterdam eller Madrid. Ofta har man räknat på att flyg går på 10.000 kronor tur och retur, men detta går att få ner några tusenlappar om du är duktig att leta flyg på nätet. Högsäsongen på Kuba är störst under jul och nyår då vädret är perfekt och det ännu inte är säsong för kraftiga regn och orkaner. Även sommarmånaderna juni och juli är populära. Charter går att få tag på med de vanligaste resebolagen Ving, Apollo, Fritidsresor med mera för den som är intresserad av charter. Vanliga turistvisum kan du få tag på kubanska ambassaden, men ofta så ordnar chaterbolagen det för dig som åker charter, kolla med dem innan du bokar vad som gäller så du hinner få ditt visum i tid!

Kuba fungerar som vilket land som helst, förutom att internet inte är lika utbyggt som i resten av världen, men det är på ingång. Slipa lite på spanskan och ta med ett leende så kommer semestern vara underbar!