Bila i Frankrike

I ett tidigare inlägg kunde ni läsa om hur man enkelt kan ta sig mellan de olika städerna i Frankrike i sommar då den stora fotbollsfesten äger rum. Vi tänkte fortsätta detta inlägg lite på samma spår. Kanske är planen att åka ner till Frankrike på en semester bort från allt vad fotboll heter eller så kan du även kombinera de båda och bila genom landet! Vägen att ta sig ner är via Danmark och Tyskland och redan där kan äventyret börja! Sydkusten av Frankrike är allt för härlig med alla små byar och kullerstensgator men man får också räkna med att ingen talar engelska.

Bilar du över till Paris finns det mycket att se, både i staden och utanför.  Paris är en stad som lämnar avtryck och är full med upplevelser och spektakulära sevärdheter. Vare sig du reser med din käresta, barnen eller vänner finns det något för alla.

Reser du med partner:
Den vackra kyrkan i Notre Dame är en av världens första gotiska kyrkor som bygges. Den är förtrollad av skönhet och lätt värt ett besök.
Musée du Louvres är världens största museum med skatter som Mona Lisa, Venus från Milano, Karl den stores svärd, assyriska tjurarna och mycket mer. Den stora glaspyramiden som är placerad på Cour Napoleon är själva entrén till muséet. Räkna med att du spenderar ett par timmar här inne!

Reser du med familjen:
Reser du med småbarn eller lite större barn finns det mycket trevligt att se och hitta på. Cité des Sciences et de l’industrie är ett av Europas största science museum med över 5 miljoner besökare per år! Här finns bland annat ett planetarium, en ubåt, IMAX teater och massa intressanta saker du får prova på. Värt ett besök även om du reser utan barn!
Vill ni spana in Zlatan eller Nedved på nära håll behöver ni inte ta er till arenan utan det räcker att ta sig en tur till vaxmusset Musée Grevin!

Reser du med vänner:
Gallerier & Passager är en alldeles förtjusande galleria från slutet av 1800-talet. Här finns shopping, restauranger och teater och vare sig du shoppar något eller ej så är det värt att ta sig en titt.
Invigningen av EM 2016 är i just Paris den 10:de juni följt av Sveriges första match den 13/6. Du kan fortfarande köpa biljetter till matcherna men passa på innan de tar slut! Vi håller oss uppdaterade på läget med spelschema och all annan viktig information som kan vara bra innan resan. En bra källa: Fotbollsem2016.com

Vem du än väljer att åka med så är god mat alltid prio 1 på listan! Rue Mouffetard är en 600+ meter lång matgata med mängder av affärer, restauranger och caféer! Det här är ett måste om du besöker Paris och är du matglad kan du lätt spendera timtal här! Dock är det stängt på måndagar så planera in det någon annan dag i veckan.

Gillar du asiatisk mat och vill göra en inre resa så är Buddha Bar ett måste! Priserna i baren är rätt höga men maten är utsökt och att sippa på en drink till world chill music med en jätte Buddha bredvid dig är en upplevelse för sig.

Försök att ha lite framförhållning då köerna inne i staden kan stanna upp trafiken, speciellt en sommar som denna.

Boenden kan du boka på bland annat hotels.com speciellt om du befinner dig i ett område eller stad nära fotbollsarenorna då det kommer vara fullbokat överallt och det kan bli väldigt svårt att hitta en spontan sovplats. Man kan även kolla på sidor som blocket.se och liknande där folk hyr ut sina sommarstugor eller lägenheter, därigenom kan man också komma undan rätt billigt.

Vivienne
Gallerier & Passager