Filippinerna är nya Thailand

resportalen-filippinerna

Thailand har under mer än 15 år varit svenskarnas mest populära resemål i Asien. Det är inte svårt att förstå varför med sitt kristallklara vatten, perfekta stränder, sin goda mat och fortfarande relativt billiga turistliv.

Många börjar dock tröttna på Thailand speciellt då det blivit ganska så turistexploaterat de senare åren då man hittar restaurangmenyer på svenska, hotell och barer som ägs av svenskar och till och med Thailändare som pratar flytande svenska utan att ha satt sin fot i Sverige. Det känns lite för mycket som att vara hemma i Sverige med andra ord. Självklart finns det fortfarande platser i Thailand som inte är lika exploaterade som till exempel Phuket, Koh Pha Ngan och Bangkok, men många har börjat kolla sig runt i området och se vad som erbjuds.

De Filippinska öarna

Det går många direktflyg från Sverige till Bangkok och Phuket, men med endast 2-3 timmars flyg österut så tar du dig till en helt annan värld i Asien, nämligen Filippinerna. Detta örike har blivit en av de mest populära platserna för Européer att resa till de senaste åren. Från stadsliv som du hittar i Bangkok så erbjuder Manilla ett snarlikt nattliv. Öparadisen som Koh Tao, Koh Samui och Koh Pha Ngan har minst sagt fått sig en utmanare i södra Filippinerna. Öarna Palawan, Culion Island, Coron Island, Busuanga Island och Cuyo Island hör till bara några av de öarna där turisterna nu hittar till. Dessa öar har självklart en turistindustri med hotell, restauranger och barer. Men mängden turister jämfört med de Thailändska öarna går inte ens att jämföra. På de Filippinska öarna kan du spendera en hel dag utan att se en annan Europeisk turist, vilket är helt underbart i vår bok. Enklaste vägen att ta sig hit är självklart att flyga till Manila och sedan med färja ta dig till de olika öarna. Prisbilden i Filippinerna är ganska mycket billigare än Thailand, säkerligen 40-50% på sina håll om inte mer, i alla fall på landsbygden. Manila är lite dyrare men fortfarande billigare än Bangkok jämförelsevis.

Enligt oss är det hög tid att resa till de Filippinska öarna nu innan för många turister får nys om detta paradis och detta även kommer bli fyllt av turister, då börjar nästa jakt på nästa paradis!