Upptäck Sydafrika

Sydafrikas turism blomstrar och det är inte svårt att förstå varför. Här hittar du nämligen allt du kan tänkas behöva av en solsemester. Storslagen natur, kritvita stränder, imponerande berg – och en sprakande kultur! Idag är det relativt tryggt att resa till Sydafrika men det gäller självklart att vara försiktigt – utan att bli paranoid. Du kan resa till Sydafrika året om men vi rekommenderar att åka dit under sommarhalvåret, vilket är december/januari, då klimatet är som allra behagligast med en medeltemperatur på 27 grader. Flyg kan du hitta för runt 6000 kr och upp emot 15 000 kr. Väl på plats rekommenderar vi att du hyr en bil. Det är det absolut smidigaste, mest prisvärda och egentligen bästa sätt att ta sig runt med eftersom det är då du upplever landet på riktigt.

Kort om Sydafrika

Pass/visum: Visum behövs ej om du ska stanna under 90 dagar. Pass ska alltid visas.

Tidsskillnad: +1 timma vintertid

Dricks: Du ska alltid ge minst 10 % dricks på restauranger men att lämna några rand i dricks till chaufförer, guider och liknande är kotym

Vaccinationer: Gula febern, hepatit A + B, Malaria, Tuberkolos, Turistdiarré, Tyfoid

Reseförsäkring: Klicka här för att komma direkt till reseförsäkringar

Valuta: Sydafrikansk rand.  1 ZAR = ca 0.6 SEK

 

  • Kruger Park

Upplev en national park lika stor som landet Beligen som är känd för att vara bättre än både Tanzania och Kenyas motsvarigheter – tillsammans! Du är i stort sett garanterad att se om inte alla så åtminstone nästan alla av the big 5. Imponerande!

Upplev Sydafrika nu

  • Garden Route

Ett av de populäraste resemålen i Sydafrika är berömda Garden Route. Men namnet har ingenting med trädgårdar att göra. Vägen länst Sydafrikas sydkust örjar i Heidelberg, väster om Mossel Bay och slutar i Plettenberg Bay i öster kommer ge dig en oförglömlig upplevelse.  Läs mer om Garden Route här.

Upptäck Garden Route

  • Kapstaden

Kapstaden, även kallad Mother City, ligger längst med Atlanten och kan sammanfattas som ett paradis. Här hittar du dessutom landets bästa nattliv och nöjen.

Staden du måste besöka